Blog

02/11/2022

Wat is het beste oestermes?

Een goed oestermes is iets wat zeker niet mag ontbreken bij het openen van oesters. Maar wat is een goed oestermes? Of wat is het beste oestermes? Er zijn duizenden verschillende oestermessen op de markt en uiteindelijke doen ze (bijna) allemaal waarvoor ze gemaakt zijn: Het openen van oesters.

Normaal gesproken werken de kunststof oestermesjes die je bij de vishandel krijgt bij een dozijn oesters prima. Het afbreken van het puntje van het mes kan helaas altijd wel eens gebeuren. Maar open je veel of regelmatig oesters? Ga dan voor een duurzamer exemplaar voor jezelf of als cadeau!

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor welk oestermes het beste werkt bij het openen van oesters. Om die reden in dit artikel geen top 5 van de best geteste oestermessen. Maar een top 5 van de meest verkochte oestermessen bij De Oosterscheldeboer.

Oestermes No. 9 - Opinel

Nr. 1 – Opinel No. 9 – Oestermes
Met stipt op 1 staat het Opinel No. 09 oestermes. Dit oestermes van de bekende Franse messenfabrikant Opinel is de afgelopen jaren het meest verkochte oestermes bij De Oosterscheldeboer. Het mes heeft een iets breder blad dan de “lancette” modellen en is inklapbaar. Ideaal om mee te nemen op reis en bij het oesters rapen. Daarnaast is dit model een heel mooi en origineel cadeau voor de oesterliefhebber. Let er wel op dat bij gebruik de speciale Viroloc ring het inklappen van het mes blokkeert. Het mes wordt geleverd in een kartonnen doosje.

Nr. 2 – Homey’s – Oestermes
Het oestermes dat de tweede plaats inneemt op onze lijst met meest verkochte oestermessen is het Homey’s oestermes van het Nederlandse bedrijf Homeij. Dit oestermes heeft een roestvrij stalen blad en een heft van zwart pakkahout. Het mes is een klassiek “lancette” model in de stijl van Laguiole. Het mes wordt geleverd in een plastic blisterverpakking.

Nr. 3 – Ez-Profi – Oestermes
Op de derde plaats vinden we het Ez-Profi oestermes. Dit oestermes is ontwikkeld door drievoudig Nederlands Kampioen oestersteken Marcel Schouwenaar. Door de “vleugel” kost het weinig kracht om de oesters te openen. Het roestvrij stalen mes wordt geleverd in een metalen doosje.

Nr. 4 – Au Nain – Oestermes
Vierde in het rijtje met de meest verkochte oestermessen is het “lancette” model van de Franse fabrikant Au Nain. Dit oestermes is vrij scherp en heeft een stevig en dik heft van palissander hout. Het mes wordt los geleverd.

Nr. 5 – Jean Dubost – Beukenhout – oestermes
Tenslotte vinden we op de vijfde plaats het beukenhouten oestermes van Jean Dubost. Dit oestermes heeft een stootplaat en wordt geleverd inclusief houten oesterhouder. Het oestermes wordt geproduceerd in de fabriek van het Franse Jean Dubost. Het model is ook verkrijgbaar in een zwarte kunststof uitvoering. Een alternatief voor dit mes is het beukenhouten oestermes van Déglon. Dit model wordt geleverd zonder de oesterhouder. Het lemmet van dit oestermes is iets breder dan het lemmet van het Jean Dubost oestermes.

Zoals gezegd is bovenstaande top 5 puur de volgorde van de meest verkochte oestermessen via De Oosterscheldeboer. Welke oestermes het beste bij jou past is een kwestie van proberen. Staat jouw model er niet tussen? Of ben je opzoek naar een heel uniek oestermes, voor jezelf of als cadeau? Bekijk dan eens het Hugo – Titanium oestermes. Het enige titanium oestermes ter wereld. Gemaakt in Zeeland!

Deel dit bericht ->
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
LinkedIn

Ook interessant

Actie:
Ontvang bij bestellingen vanaf €75,- gratis Zeeuwsche Zoute Glas Puur, gerookt, Wakame of Zeekraal t.w.v. € 9,95. Voorkeur voor een smaak? Geef aan in het bestelproces!