Recepten

14/10/2022

Sergio Herman – Zeeuwse mosselen op klassieke wijze

Er is waarschijnlijk geen Nederlandse chef-kok zo bekend om zijn Zeeuwse mosselrecepten als Sergio Herman. In zijn nieuwste kookboek “Hommage” deelt Sergio 50 toegankelijke mosselrecepten. Het onderstaande recept voor het koken van Zeeuwse mosselen op klassieke wijze is één van de 50 stuk voor stuk geweldige mosselrecepten. Benieuwd naar de andere recepten? Bestel het boek “Hommage” hier!

Sergio Herman - Hommage, Zeeuwse mosselen op klassieke wijze - De Oosterscheldeboer recepten

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

1. Vul een grote (mossel)pan of de wasbak met ruim water en spoel de mosselen hierin. Giet af, laat er schoon water in lopen en spoel de mosselen nog 2 keer opnieuw. Gooi schelpen die boven komen drijven weg, die kunnen slecht zijn. Gooi ook schelpen met barsten erin weg.

Snijd alle groenten naar wens. Het liefst niet te grof, niet te fijn: het is belangrijk dat ze na het koken nog beet hebben. Was ze goed.

2-3. Doe de groenten, knoflook en tijm in een mosselpan. Leg de mosselen erbovenop. Kruid de mosselen goed met zwarte peper en giet de witte wijn erover. Zet het deksel op de pan. Zet het vuur hoog en kook de mosselen snel.

4. Check na enkele minuten of het vocht is opgekookt en schud dan de mosselen op. Zorg dat de groenten en onderste mosselen boven in de pan liggen. Doe het deksel terug op de pan en kook de mosselen nogmaals op – het vocht komt dan nog een keer over de mosselen.

5. Doe de blokjes boter tussen de mosselen en laat de boter smelten en zich mengen met het overheerlijke vocht onder in de pan.

6. Je kan er nu voor kiezen om de mosselen zo te serveren, maar als je ze op een andere manier wilt verwerken leg je een zeef boven een komen giet je de mosselen erin af. Verwijder de bovenste helft van de schelpen en bewaar de mosselen in het opgevangen mosselkookvocht, zo drogen ze niet uit.

Deel dit bericht ->
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
LinkedIn

Aanraders bij dit recept

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Zeeuws Mosselbestek - Anovi

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Hommage - Sergio Herman - De Oosterscheldeboer

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Zeeuws Zilt - Zeevenkel Mayonaise - De Oosterscheldeboer
Let op: Bestellingen geplaatst in de periode 17-10-2022 t/m 30-10-2022 worden verzonden op maandag 31-10-2022. Profiteer in deze periode van 10% korting met de kortingscode: OOSTERSCHELDEBOER10