Over de Oosterscheldeboer

De Oosterscheldeboer staat voor kleinschalige en duurzame visserij. Ons aanbod bestaat uit Oosterscheldekreeft, Noordzeekrab en Zeeuwse mosselen, aangevuld met een leuk online assortiment aan Oosterschelde streekproducten, kreeftenbestek, oestermessen, cadeaus, kookartikelen, kerstpakketten en meer! Als liefhebbers van de Oosterschelde delen wij graag onze passie en liefde voor al het moois dat de Oosterschelde te bieden heeft.

Het gezicht achter de Oosterscheldeboer

Van jongs af aan is Erik Jan van de Zande te vinden op de Oosterschelde. Geboren op de Nieuwe Haven in Zierikzee met uitzicht op het havenkanaal, het havenhoofd en de Oosterschelde, zal het geen verrassing zijn dat deze plekken tot zijn favorieten behoren. In het kader doen wat je leuk vindt is hij gestart met De Oosterscheldeboer: Werken met pure streekproducten en iedere dag genieten van de Oosterschelde!

Kleinschalige visserij

In samenwerking met Visserijbedrijf ZZ-14 wordt in het kreeftenseizoen vanuit Zierikzee op duurzame wijze gevist op Oosterscheldekreeft, Noordzeekrab en Oosterscheldepaling. Kleinschalige visserij, exploitatie en vangst in harmonie met de natuur! *Het bestellen van de verse Oosterschelde producten is alleen mogelijk van 1 april t/m 15 juli.

Oosterschelde Producten

Naast de visserij op Oosterscheldekreeft bundelt, promoot en verkoopt De Oosterscheldeboer Oosterschelde gerelateerde streekproducten. Eerlijke voedingsproducten uit onze eigen achtertuin. Door het bundelen van alle prachtige Oosterschelde producten van verschillende lokale Zeeuwse ondernemers ontstaat een mooi en gevarieerd aanbod. Een groot deel van het assortiment draagt het Zeker Zeeuws keurmerk. Dit keurmerk biedt de consument de zekerheid dat de aangeboden producten ook écht uit Zeeland komen. Een lokaal verantwoorde keuze dus.

Inspiratie & Informatie

Benieuwd hoe de visserij op Oosterscheldekreeft of de Zeeuwse mosselen in zijn werk gaat? Of op zoek naar leuke activiteiten of lekkere recepten met prachtige Oosterscheldeproducten? Als groot liefhebbers van de visserij, de Oosterschelde en al het moois dat het te bieden heeft delen wij het graag! Heb jij zelf leuke recepten of leuke activiteiten die een direct verband hebben met de Oosterschelde? Laat het ons weten!

Toekomst

De speerpunten van De Oosterscheldeboer liggen naast de duurzame visserij en de verkoop van Oosterschelde producten ook op zeewieren en zilte groenten. Niet voor niets worden zeegroenten dé groenten van de toekomst genoemd. Binnenkort meer hierover!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE ACTIVITEITEN!

Wij zijn dol op de Oosterschelde én op de visserij en vertellen daar graag over! Lijkt het jou leuk om een keer mee te gaan vissen op Oosterscheldekreeft? Wij houden regelmatig winacties met als prijs het vangen van jouw eigen Oosterscheldekreeft. Wil jij graag op de hoogte gehouden worden van onze werkzaamheden, producten en leuke acties? Volg De Oosterscheldeboer op Facebook, Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte!

Wij zijn dol op de Oosterschelde én op de visserij en vertellen daar graag over! Lijkt het jou leuk om een keer mee te gaan vissen op Oosterscheldekreeft? Wij houden regelmatig winacties met als prijs het vangen van jouw eigen Oosterscheldekreeft. Blijf op de hoogte van onze werkzaamheden, producten en leuke acties. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Actie:
Ontvang bij bestellingen vanaf €75,- gratis Zeeuwsche Zoute Glas Puur, gerookt, Wakame of Zeekraal t.w.v. € 9,95. Voorkeur voor een smaak? Geef aan in het bestelproces!