Noordzeekrab

De Noordzeekrab is ook in de Nederlandse keuken aan een opmars bezig. De heerlijke smaak van het vlees maakt de Noordzeekrab tot favoriet van veel seafood liefhebbers. Het meeste vlees bevindt zich in de scharen, om deze reden worden de krabbenscharen of de “krabbenpoten” vaak los verhandeld. Zonde, want ook een groot deel van de rest van de krab is uitstekend eetbaar of te gebruiken voor een heerlijke bisque.

NOORDZEEKRAB UIT DE OOSTERSCHELDE BESTELLEN?

Vanwege de kleinschalige en duurzame visserij is er dagelijks slechts een beperkt aanbod aan Oosterscheldekreeft en Noordzeekrab. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij op tijd je bestelling te plaatsen.

Bestellen

Bestel eenvoudig via e-mail, telefoon of WhatsApp! Afhankelijk van de vangst is de Noordzeekrab leverbaar van 700 gram tot 1000+ gram. Bestellen is mogelijk vanaf 1 april tot 15 juli.

Levering

De Noordzeekrab of krabbenpoten zijn op afspraak af te halen in Zierikzee. Direct vers uit de Oosterschelde. Op Schouwen-Duiveland en omgeving kan in overleg de bestelling thuis worden afgeleverd, evenals grotere zakelijke bestellingen.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar onze activiteiten en producten? Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Over de Noordzeekrab

In Frankrijk en Engeland is de Noordzeekrab niet weg te denken uit de seafood menu’s. Gelukkig is dit prachtige product ook dichter bij huis verkrijgbaar. Rechtstreeks uit onze achtertuin! De Noordzeekrab wordt op veel plekken in Nationaal Park Oosterschelde aangetroffen.

Het vangstseizoen

De Noordzeekrab is het hele jaar rond verkrijgbaar. De Oosterscheldeboer vangt en levert echter alleen Noordzeekrab uit de Oosterschelde in het kreeftenseizoen dat loopt van de laatste donderdag van maart tot en met 15 juli.

Het leefgebied

Het leefgebied van de Noordzeekrab strekt zich uit van de Middellandse Zee, Noord-Atlantische oceaan tot aan de Noordzee en dus ook de Oosterschelde. De Noordzeekrab begeeft zich net als Oosterscheldekreeft graag op rotsachtige bodem, maar wordt ook veel gevangen op zandbodems.

Bijvangst

Aanvankelijk was de Noordzeekrab uit de Oosterschelde bijvangst. Maar dankzij de geweldige smaak van het krabbenvlees is de vraag naar Noordzeekrab afgelopen jaren explosief gestegen. Benieuwd hoe de visserij op Oosterscheldekreeft en Noordzeekrab in zijn werk gaat? Bekijk het hier!

Krachtpatser

De Noordzeekrab is een echte krachtpatser. Met zijn sterke scharen opent hij eenvoudig schelpdieren en dood gemakkelijk kleine kreeftachtigen. Tip: Houd de scharen tijdens de bereiding van levende Noordzeekrab goed in de gaten!

Ideaal bij Noordzeekrab

Geniet nog meer van uw Oosterscheldekreeft of Noordzeekrab met onderstaande producten. Geniet van elk stukje vlees met behulp van de kreeftenvorkjes of de complete zeevruchten sets!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE ACTIVITEITEN!

Wij zijn dol op de Oosterschelde én op de visserij en vertellen daar graag over! Lijkt het jou leuk om een keer mee te gaan vissen op Oosterscheldekreeft? Wij houden regelmatig winacties met als prijs het vangen van jouw eigen Oosterscheldekreeft. Wil jij graag op de hoogte gehouden worden van onze werkzaamheden, producten en leuke acties? Volg De Oosterscheldeboer op Facebook, Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte!

Wij zijn dol op de Oosterschelde én op de visserij en vertellen daar graag over! Lijkt het jou leuk om een keer mee te gaan vissen op Oosterscheldekreeft? Wij houden regelmatig winacties met als prijs het vangen van jouw eigen Oosterscheldekreeft. Blijf op de hoogte van onze werkzaamheden, producten en leuke acties. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Actie:
Ontvang bij bestellingen vanaf €75,- gratis Zeeuwsche Zoute Glas Puur, gerookt, Wakame of Zeekraal t.w.v. € 9,95. Voorkeur voor een smaak? Geef aan in het bestelproces!